Doorgaan naar hoofdcontent

De "perfect massage spot" bij lage rugpijn.


Sommige van de "perfect spots" zijn perfect omdat ze zo verassend zijn. Ze zijn niet waar je denkt dat ze zijn en het is dan ook fantastisch om je echte bron van pijn te ontdekken. Andere zitten juist weer precies op de plek waar je ze verwacht.

Deze "spot" is zo'n plek. Te vinden aan het uiterste einde van dikke rugspieren in de holte van je lage rug, naast je ruggenwervel vlak voor waar je rug overgaat naar je bekken.

Deze plek is vooral geschikt als je milde lage rugpijn hebt.
Alleen bij acute rugpijn zal deze plek een scherpe pijn geven. Bij de meeste mensen is het echter meer een diep, dof gevoel van pijn.

Om welke spier gaat het? Het gaat eigenlijk om meerdere spieren. Namelijk je diepe ruggengraatspieren of multifidi. Langdurige chronische spanning in de diepe ruggengraat spieren kan een oorzaak zijn van scoliose.

Www.rsisportmassage.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

De "perfect massage spot" bij heup- of lage rugpijn.

Als je lage rugpijn, heuppijn of pijn in je billen of benen hebt zouden je problemen wel eens voort kunnen komen uit triggerpoints in je gluteus medius en gluteus minimus. Dit zijn een paar overlappende, pizza vormige spieren aan de zijkant van je heup. Andere spieren als piriformis en gluteus maximus spelen ook een rol maar deze spieren zijn een beetje speciaal. Hun bijdrage aan pijn in dit gebied is significant. Mensen d ie bil of lage rugklachten hebben vermoeden zelden dat hun klachten voortkomen uit een gebied zo hoog en lateraal geplaatst. Gezien de verborgen aard van deze plek kan het masseren van deze spieren een verassend bevredigend gevoel geven en je verbazen over de ware oorsprong van je pijn en stijfheid. Www.rsisportmassage.nl

De "perfect massage spot" bij schouderpijn

Deze plek is een beetje lastig te vinden. Al is precisie niet echt nodig. Overal net onder de schouderblad riggel is de moeite waard voor massage. Er is echter 1 plek die meer succes heeft bij schouderpijn aan de voorkant. Deze plek ligt in de verste bovenste binnenste hoek onder je schouderblad riggel. Hij speelt een verassende rol bij pijn en stijfheid in je schouder. Met name aan de voorkant. Het behandelen van deze plek geeft vaak direct verlichting en een gevoel van ontspanning in je schouders. Vooral aan de zijkant en de voorkant. De spier waar het over gaat: infraspinatus. Www.rsisportmassage.nl