Doorgaan naar hoofdcontent

De "perfect massage spot" bij lage rugpijn.


Sommige van de "perfect spots" zijn perfect omdat ze zo verassend zijn. Ze zijn niet waar je denkt dat ze zijn en het is dan ook fantastisch om je echte bron van pijn te ontdekken. Andere zitten juist weer precies op de plek waar je ze verwacht.

Deze "spot" is zo'n plek. Te vinden aan het uiterste einde van dikke rugspieren in de holte van je lage rug, naast je ruggenwervel vlak voor waar je rug overgaat naar je bekken.

Deze plek is vooral geschikt als je milde lage rugpijn hebt.
Alleen bij acute rugpijn zal deze plek een scherpe pijn geven. Bij de meeste mensen is het echter meer een diep, dof gevoel van pijn.

Om welke spier gaat het? Het gaat eigenlijk om meerdere spieren. Namelijk je diepe ruggengraatspieren of multifidi. Langdurige chronische spanning in de diepe ruggengraat spieren kan een oorzaak zijn van scoliose.

Www.rsisportmassage.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Oorzaak van lage rugpijn

Een spier aan de voorkant en een spier aan de achterkant van je bekken gordel - wat hebben ze gemeen? De psoas en de piriformis zijn de brug tussen je lagere en hogere lichaam, die de benen aan je ruggenwervel verbinden. Je bekken is de pijler van je basishouding, met de psoas/priformis spieren als de kabels die de plaats van de pijler bepalen.

De psoas stabiliseert aan de voorkant en de piriformis aan de achterkant. Zo werken ze samen om je ruggenwervel recht boven je bekken te houden. De psoas trek neer aan de voorkant en de piriformis trekt neer aan de achterkant. Als het op een goede houding en bewegelijkheid aankomt leiden deze spieren de weg. Bij lage rugpijn en disfunctie kan je geen last hebben van de ene zonder last te hebben van de ander.

Stel je voor dat je ruggenwervel aan de voorkant wordt vastgezet door de psoas en de achterkant door de perifirmis. Als beide spieren lang en gezond zijn zit de ruggenwervel direct boven op het bekken. Als de psoas strak staat zal het je lum…

De "perfect massage spot" bij schouderpijn

Deze plek is een beetje lastig te vinden. Al is precisie niet echt nodig. Overal
net onder de schouderblad riggel is de moeite waard voor massage. Er is echter 1 plek die meer succes heeft bij schouderpijn aan de voorkant.

Deze plek ligt in de verste bovenste binnenste hoek onder je schouderblad riggel. Hij speelt een verassende rol bij pijn en stijfheid in je schouder. Met name aan de voorkant.

Het behandelen van deze plek geeft vaak direct verlichting en een gevoel van ontspanning in je schouders. Vooral aan de zijkant en de voorkant.
De spier waar het over gaat: infraspinatus.

Www.rsisportmassage.nl